Studio Sportaal

25 september workshop 'Gedrag (g)een probleem!'

Bijna elke trainer of begeleider loopt er tegenaan. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Bij het ene kind zijn deze erger en moeilijker om mee om te gaan tijdens een training dan bij het andere. Tijdens de gratis workshop ‘Gedrag (g)een probleem!’ krijgen trainers / coaches van verenigingen handvatten om hiermee om te gaan. Het resultaat? Een veiliger sportklimaat voor trainers en sporters. Trainers / coaches van verenigingen uit de gemeente Enschede zijn welkom op dinsdag 25 september van 18.45 tot 21.30 uur.

Workshop

Het kan moeilijk zijn om kinderen met gedragsproblemen al dan niet veroorzaakt door een beperking van de juiste begeleiding te voorzien. Het is lastig om als trainer niet uit je slof te schieten als een speler voor de zoveelste keer niet oplet. Hoe is probleemgedrag te voorkomen? En hoe in te grijpen als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop. De workshop wordt gegeven door Arjan Pruim, expert op het gebied van omgaan met probleemgedrag.

Interactief

Het wordt een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden. De avond vindt plaats in een zaal, maar is ook bedoeld voor sportverenigingen die buiten actief zijn. Zowel verenigingen met een ‘speciaal’ aanbod als verenigingen met regulier aanbod die kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen (denk bijvoorbeeld aan ADHD, PDD-NOS of autisme, maar ook 'moeilijke' sporters zonder label) in hun teams hebben, zijn welkom. Ook als je denkt een aanbod voor deze doelgroep te willen starten voor Sjors Sportief Special is dit een geschikte avond.

Aanmelden en meer informatie

De workshop wordt georganiseerd door Sportaal samen met Special Heroes en Link2Sport. Trainers, coaches, begeleiders en andere kaderleden van verenigingen uit de gemeente Enschede zijn welkom en kunnen de workshop gratis bijwonen. Aanmelden kan tot en met 20 september door het onderstaande aanmeldformulier in te vullen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Manon Huinink, via m.huinink@sportaal.nl.


Deelname is gratis! Opgeven doe je door onderstaand formulier in te vullen