Zwem-ABC


Sportaal geeft zwemles aan kinderen volgens de Zwem-ABC methode. Als eerste aanbieder in Enschede heeft Sportaal deze licentie Zwem-ABC behaald. Jaarlijks worden we onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

 

Hierdoor is gegarandeerd dat je kind bij Sportaal zwemles krijgt van gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers die werken volgens de gedragscode zwembranche en in het bezit zijn van een VOG. Bij Sportaal staat veiligheid en plezier voorop tijdens de zwemlessen. We zorgen ervoor dat je kind het vertrouwen krijgt dat nodig is om goed te leren zwemmen. 

 

Bovendien ontvangt je kind de Nationale Zwemdiploma'’s van het Zwem-ABC. Deze diploma'’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen. Daar heeft je kind niet alleen nu plezier van, maar ook in de toekomst! Bekijk hier de diploma-eisen.

 

Bekijk de voortgang in Zwemscore 

Daarnaast hanteren wij een helder beschreven zwemwerkplan en kun je via de app Zwemscore op de hoogte blijven van de vorderingen van je kind. Tevens kun je met Zwemscore de afwezigheid van jouw kind doorgeven in geval van ziekte of vakantie.

 

Meer informatie

Bekijk de informatieleaflet die bij de eerste zwemles wordt uitgedeeld met informatie over de duur van het zwemlestraject, diplomazwemmen en meer. We bieden verschillende varianten van zwemles aan:

 

* Zwem-ABC

De wekelijkse lessen duren 45 minuten en de groepen bestaan uit gemiddeld 10 kinderen. Tijdens schoolvakanties en feestdagen zijn er geen zwemlessen. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om deze zwemles te volgen.

 

* Zwem-ABC Plus

De Zwem-ABC Plus lessen duren 45 minuten en de groepen bestaan uit gemiddeld 6 kinderen. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen met leer- of gedragsproblemen. Door de kleine lesgroepen krijgt je kind meer aandacht tijdens de les. In overleg met de coördinatoren van Sportaal is het mogelijk om in aanmerking te komen voor Zwem-ABC Plus. Tijdens schoolvakanties en feestdagen zijn er geen zwemlessen. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om deze zwemles te volgen.

 

* Easy Swim Pakket

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen ook aan het Easy Swim Pakket meedoen. De lessen duren 2 uur en worden één keer per week gegeven. De Easy Swim lessen worden ook in de kleine vakanties gegeven. Hierdoor haalt je kind gemiddeld in 6 maanden het A-diploma en in circa 10 maanden het complete zwem-ABC (op basis van het landelijk gemiddelde).

 

Tijdens de les is er een korte pauze waarin we zorgen voor een tussendoortje en iets te drinken. Bij de Easy Swim lesmethode dragen kinderen tot het A-diploma een comfortabel drijfpakje. Hierdoor wordt sneller een beter watergevoel ontwikkeld, de basis voor het aanleren van zwemslagen. Er wordt lesgegeven in groepen van gemiddeld 10 kinderen.

 

* Zwem-ABC Turbo

Zwem-ABC Turbo vindt plaats in de voorjaars-, mei-, en herfstvakantie en is een aanvulling op bovengenoemde varianten. Je kind krijgt per dag 3 uur zwemles in een kleine groep van maximaal 7 leerlingen. Dit betekent dus veel oefenen en meer persoonlijke aandacht. Er wordt extra aandacht besteed aan de onderdelen die je kind nog onvoldoende beheerst. In de activiteitenkalender kun je zien wanneer de cursus weer wordt gegeven en kun je jouw kind aanmelden.

 • Dag
  ActiviteitTijd
 • maandag
  Zwem-ABC14:45 - 17:45
 • dinsdag
  Zwem-ABC15:30 - 17:00
 • woensdag
  Zwem-ABC13:00 - 17:45
 • donderdag
  Zwem-ABC14:45 - 16:15
 • vrijdag
  Zwem-ABC14:45 - 18:00
 • zaterdag
  Zwem-ABC11:00 - 15:00
 • zondag
  Easy Swim Pakket10:00 - 12:00

 • Dag
  ActiviteitTijd
 • maandag
  Zwem-ABC15:30 - 17:45
 • dinsdag
  Zwem-ABC Plus14:30 - 16:15
 • woensdag
  Zwem-ABC14:30 - 16:15
 • donderdag
  Zwem-ABC15:30 - 17:45
 • zaterdag
  Zwem-ABC12:30 - 14:00
  Easy Swim Pakket14:15 - 16:15

De lessen gaan niet door tijdens schoolvakanties en feestdagen, zie overzicht. Voor het Easy Swim Pakket geldt dat de lessen wel doorgaan in de kleine schoolvakanties, maar niet in de zomervakantie.

 

 

Tarieven zijn inclusief inschrijfgeld en diplomazwemmen.

Dit bedrag betaal je 11x per jaar (in de zomer betaal je 1 maand niet). De betaling is vooraf en de abonnementen zijn aansluitend, het is helaas niet mogelijk om lessen in te halen bij afwezigheid. Kijk voor de prijzen bij de tarieven.

 

Gedurende de periode dat je kind zwemles volgt kan hij/zij gratis zwemmen bij onze zwembaden op vertoon van een geldige leskaart (samen met een betalende bezoeker). Daardoor kun je dus voordelig oefenen, bijvoorbeeld tijdens het oefenuurtje op zondag, zie openingstijden.

Aanmelden Zwem-ABC

dd-mm-yyyy

Wat is er te doen?

Discozwemmen

14 september

Aquadrome

Speciaal voor de basisscholieren uit groep 6 t/m 8 organiseren we regelmatig een spetteren...

Meer informatie

Sportaal Festival van Heekplein

22 september

H.J. van Heekplein

Op zondag 22 september zal een 3x3 Basketballtoernooi plaatsvinden op het H.J. van Heekple...

Meer informatie

Urban City Run 053

22 september

Performance Factory

Tijdens de Urban City Run op zondag 22 september 2019 ontdek je Enschede op een geheel nie...

Meer informatie

Sportverkiezing Enschede

27 september

Pathmoshal

Sportaal organiseert ook voor seizoen 2018-2019 weer de Sportverkiezing Enschede.

Meer informatie