Sportklasse

Ben jij talentvol en wil je meer uit je sport halen? Kies dan voor Sportklasse!

 

Sinds schooljaar 2017-2018 draait het programma ‘Sportklasse’. Kinderen (10-18 jaar) die talentvol zijn maar niet de LOOT topsportstatus hebben, kunnen extra trainingen in hun sport volgen onder schooltijd. Dit geldt voor de sporten judo, voetbal, honk- en softbal, hockey en tennis. In de toekomst hopen we hier andere sporten aan toe te voegen.

 

De trainers/coaches die deze extra trainingen geven, weten waar ze het over hebben en zijn zelf op hoog niveau actief geweest als sporter. Fysiomedics Fysiotherapie zorgt voor de medische begeleiding waardoor jij verantwoord kunt sporten.

 

Om het niveau van Sportklasse hoog te houden, gaan de trainers/coaches selecteren. Dit gebeurt tijdens testdagen of je mag een (paar) keer meetrainen. Blink jij uit in je sport en denk je dat jij geselecteerd moet worden voor het programma ‘Sportklasse’? Neem dan contact op met Roy Elferink, coördinator Topsport en Talentontwikkeling bij Sportaal.

 

Voor dit programma is een samenwerking met Stedelijk Lyceum College Zuid. Deze school zorgt dat je vrij geroosterd wordt zodat je lesrooster en training elkaar niet in de weg zitten. Je mentor helpt je bij het plannen. Daarnaast wordt ook samengewerkt met basisschool La Res. Door de flexibele onderwijstijden op La Res kunnen ook kinderen in de bovenbouw van deze school deelnemen aan Sportklasse.

 

Meer weten over Sportklasse? Je kunt contact opnemen met Roy via r.elferink@sportaal.nl of 06-14428415