Sjors Sportief

Sjors Sportief is een sportkennismakingsproject waarbij kinderen op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met verschillende takken van sport. Het aanbod wordt verzameld in een boekje. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen met behulp van dit boekje en de website www.sjorssportief.nl één of meerdere activiteiten uitkiezen, waarbij zij enkele naschoolse lessen volgen bij verenigingen, zonder direct lid te hoeven worden. Zo kunnen kinderen ontdekken welke sport bij hen past en misschien wordt er zelfs een nieuw talent geprikkeld.

Elk jaar wordt er weer een nieuw boekje met sportaanbod ontwikkeld en deze boekjes worden in oktober uitgedeeld op basisscholen in Enschede. Sinds schooljaar 2018-2019 zijn ook creatieve en culturele activiteiten toegevoegd aan het boekje onder de noemer ‘Sjors Creatief’. Klik hier voor de digitale versie van het Sjors Sportief & Creatief boekje 2018-2019.

 

Sjors Sportief Special

Vanaf 2019 is Sportaal in samenwerking met Special Heroes gestart met Sjors Sportief Special. Deze nieuwe variant van Sjors Sportief richt zich op kinderen en jongeren uit het speciaal basisonderwijs, speciaal voortgezet onderwijs en praktijk onderwijs. Voor Sjors Sportief Special is een apart boekje ontwikkeld met daarin gepast aanbod voor de doelgroep. Klik hier voor de digitale versie van het boekje van Sjors Sportief Special 2018-2019.

Vanaf schooljaar 2019-2020 zal Sjors Sportief Special geintegreerd worden in het boekje van Sjors Sportief & Creatief.

Aanbod Aquadrome of Het Slagman
Sportaal doet zelf ook mee met zwemactiviteiten voor Sjors Sportief en Sjors Sportief Special. Via www.sjorssportief.nl kun je je aanmelden voor de activiteiten Aqua Club of Aqua Special.

Voor verenigingen/sportaanbieders
Voor sportaanbieders biedt Sjors Sportief de mogelijkheid zich te presenteren aan een nieuwe doelgroep die wellicht lid wordt. Je verzorgt één of meerderen kennismakingsactiviteiten voor kinderen na schooltijd. Sportaal en Sjort Sportief zorgen voor de bekendmaking van jouw activiteit(en) en de aanmelding van de kinderen.

Sport- en cultuuraanbieders zijn van harte uitgenodigd gratis mee te doen en activiteiten aan te melden op www.sportstimulering.nl. Wil je eerst meer informatie? Sportaanbieders kunnen contact opnemen met Manon Huinink via m.huinink@sportaal.nl. Cultuuraanbieders kunnen contact opnemen met Jacintha Blom, Cultuurcoach Enschede via jacintha@cultuurinenschede.nl.