Wandelen

Rondje Enschede
Waar de bebouwing van Enschede ophoudt en het buitengebied begint, ligt een bijzonder gevarieerd landschap met diverse wandel- en fietsroutes. Één van de tientallen beleef- en beweegpaden van Enschede is Rondje Enschede.

Een avontuurlijke wandel- en fietsroute van circa 52 km rondom de stad, dwars door de groene longen van Enschede, dat is Rondje Enschede. Onderweg is van alles te doen en te beleven. De route verbindt bijzondere rustpunten en pleisterplaatsen. Van theetuin tot klimbos en van visvijver tot atelier. Je komt deze unieke plekjes, bijzondere activiteiten en prachtige pleisterplaatsen op Rondje Enschede tegen.

De route van Rondje Enschede is gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info Enschede en Boekelo. Fietsers, wandelaars en skeeleraars gebruiken deze om kleine ommetjes in de buurt of grotere afstanden te maken. Vanaf Rondje Enschede ‘overstappen’ op bestaande wandel- en fietsroutes kan ook.

Ga wandelend en fietsend op avontuur en ontdek de mooiste natuur, cultuur, speel- en pleisterplekken aan Rondje Enschede!

 

Bewegwijzering
De bewegwijzering van Rondje Enschede is onderdeel van het Wandelnetwerk Twente als stadsrandroute met de herkenbare keuze- en routepalen. Rondje Enschede is te herkennen aan de wit-groene pijl op het metalen plaatje. De route heeft een lengte van 40 kilometer rondom Enschede (52 km inclusief Boekelo) en loopt langs de prachtige groene randen van de stad. Binnen Rondje Enschede worden twee extra koppelroutes aangelegd, zodat fietsers en wandelaars ook een apart Rondje rondom Boekelo (12 km) en Glanerbrug (10 km) kunnen maken. www.uitinenschede.nl/locaties/rondje-enschede

Twentse Rondjes
De mooiste plekjes in het Twentse landschap ontdekken met een virtuele gids. Dat kan met de Twentse Rondjes app. Deze app maakt van wandel- en fietsroutes een interactieve beleving met filmpjes, geluidsfragmenten, foto’s en quizjes. Beleef het allemaal in Twente: van leuke kinderroutes tot lange afstandsroutes door het prachtige coulisselandschap.

In de app staan nu zes wandel- en fietsrondjes in Hengelo, Enschede en Almelo. Regelmatig komen er nieuwe routes bij! http://www.beleefroutes.nl/nieuws/item/twentse-rondjes-route-app-beleefroutes