Schoolsportpakket

Ook in seizoen 2018-2019 kun je kiezen voor een schoolsportpakket. De schoolsportpakketten bestaan dit jaar uit schoolschaatsen (groep 3 t/m 8), Aquagym (6 t/m 8) en sportkennismakingslessen (groep 3 t/m 8). De sportkennismakingslessen zijn gratis, voor schoolschaatsen en Aquagym betaal je € 2,42 per leerling.

 

Graag aanmelden vóór donderdag 8 november zodat de planning op vrijdag 16 november naar de scholen gestuurd kan worden. Voor aanmelden en meer informatie over de lessen neem contact op met Marieke Rolink (m.rolink@sportaal.nl of 0620937718.)

Op onderstaand formulier kun je per school je wensen aangeven voor wat betreft het schoolsportpakket.

Sportkennismakingslessen

Sportkennismakingslessen zijn bedoeld voor groep 3 t/m 8. Sportverenigingen komen in het 2e uur bewegingsonderwijs, van de groepsleerkracht, sportkennismakingslessen aanbieden in de gymzaal. Elke vereniging komt twee weken achter elkaar een les verzorgen. Daarnaast volgt er een aanbod na schooltijd in de wijk/stadsdeel en bieden verenigingen eventueel een aanbod voor kinderen bij de vereniging, als daar voldoende interesse voor is.

Het doel van de sportkennismakingslessen is om kinderen met zoveel mogelijk verschillende sporten kennis te laten maken, gedurende hun tijd op de basisschool.


Aquagym

Aquagym is een actieve gymles in het water voor groep 6 t/m 8 en is een uitstekende aanvulling op het bewegingsonderwijs. Elke groep mag uit ca. 30 leerlingen bestaan en komt één keer naar het zwembad voor 45 minuten kennismaking met Aquagym. De school is zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar het zwembad.

Het aanbod voor 6,7 & 8 is 'fit' of 'veilig'. Bij het thema fit wordt de nadruk gelegd op bewegen en conditie. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan verschillende aquasporten, baanzwemmen en spelvormen.

Bij het thema veilig staat alles in het teken van zelfredzaamheid en het redden van anderen in gevaarlijke situaties. Onderdelen die aan bod komen zijn survival, reddend zwemmen en moeilijke situaties.

Voor een school kost de aquagym € 2,42 euro per leerling.

 

Schoolschaatsen

Het is mogelijk om met de groepen 3 t/m 8 één keer te komen schaatsen in de IJsbaan Twente. Het schaatsseizoen is van 29 september tot en met 31 maart. Het is de bedoeling dat er maximaal 60 leerlingen per uur naar de schaatsbaan komen. Kinderen krijgen een schaatstraining van een professionele trainer, dit om kennis te maken met schaatsen. Aan het eind van het seizoen mogen alle deelnemende scholen uit de Regio Twente met een team meedoen aan het Regionale Schoolschaats kampioenschap.

 

Voor een school kost het schoolschaatsen € 2,42 euro per leerling.