Publicitair Jaarverslag

Met het afsluiten van 2017, sluit Sportaal een intensief en uitdagend jaar af. Na de politiek bestuurlijke besluitvorming in 2016, waarmee de samenvoeging van gemeentelijke activiteiten op het gebied van sport met de NV Enschedese Zwembaden in Sportaal BV een feit werd, stond het transitiejaar 2017 in het teken van definitieve ontvlechting van de gemeente en inrichting van de eigen organisatie. 

 

Sinds 1 januari 2017 is Sportaal geen onderdeel meer van de gemeente Enschede. We zijn nu een verzelfstandigde maatschappelijke onderneming (BV) met ruimte om zelf invulling te geven aan de opdracht van de gemeente. Sportaal wil hierbij maatschappelijk georiënteerd zijn en zichtbaar aanwezig in de stad.

 

De evaluatie die het college eind 2017 liet uitvoeren op de eerste resultaten zijn evident: Sportaal heeft als uitvoeringsorganisatie voor de sport, goede stappen gezet om de doelen die met de oprichting van Sportaal zijn gesteld te behalen.  De basis is op orde: De ontvlechting van de gemeente op financieel en personeel gebied heeft de nodige energie gevraagd, maar met succes. 

 

Lees verder in ons publicitair jaarverslag