Samen Sportaal

Sportaal stimuleert mensen om (samen) te sporten en te zwemmen. Dat doen we door sportactiviteiten te organiseren, voor veilige en schone sportaccommodaties te zorgen en sporten voor iedereen bereikbaar te maken. Wij zijn sportaal, spelverdeler in sport.

 

Wij zijn het centrale punt waar alle sportinitiatieven samen komen. Een laagdrempelig en herkenbaar bedrijf, waar iedereen terecht kan voor informatie en mogelijkheden over sport in Enschede. Een onafhankelijke belangenbehartiger voor sportend Enschede. Ook voor het huren en het onderhoud van accommodaties zijn inwoners van Enschede bij ons aan het juiste adres.

 

Wij zijn bovendien supporter van de sport: waar het maar kan moedigen we Enschedeërs aan om te sporten. En vieren we sportsuccessen in de stad, groot én klein. We spreken de taal van de sport met medewerkers die stimuleren en aanjagen en die de liefde voor de sport uitstralen.

 

Organisatie

De medewerkers van Enschedese Zwembaden en de afdelingen binnensport, buitensport en sportstimulering van de gemeente Enschede vormen vanaf 1 september 2016 Sportaal. Het gaat om ruim 120 medewerkers.

 

Vacatures

Eventuele vacatures kun je vinden op onze vacaturepagina.   

 

Relatie gemeente Enschede

Sportaal voert onder andere het sportbeleid van de gemeente Enschede uit. Hierdoor blijft de band tussen de gemeente en het sportbedrijf hecht en kan tegelijkertijd de uitvoering dichter bij de sport worden opgepakt. Verder stelt de gemeente de huurtarieven van de zwembaden en sportaccommodaties vast. En blijft het toetsen en vaststellen van de subsidies aan sportverenigingen een taak van de gemeente Enschede.