Subsidie duurzame initiatieven, een voorbeeld van Avanti Wilskracht

28 februari 2018

Sportvereniging Avanti Wilskracht heeft een aanvraag ingediend voor subsidie duurzaam initiatieven en deze aanvraag is toegekend. Wil jouw vereniging ook aan de slag met het thema duurzaamheid en energiebesparing en ben je benieuwd hoe Avanti Wilskracht dit heeft aangepakt? Neem contact op met Joost Kock via verenigingsmanager@avantiwilskracht.nl.

Avanti Wilskracht heeft begin januari een subsidieaanvraag ingediend voor het gebruik maken van de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. Deze subsidieregeling richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen. Met de subsidie kun je investeren in energiebesparing en toepassingen van duurzame energie bij sportaccommodaties. De subsidieregeling draagt bij aan het doel voor energiebesparing door het benutten van het potentieel aan energiebesparing bij sportverenigingen en sportstichtingen. De subsidieregeling loopt van 2016 tot en met 2020. Er is op dit moment (mrt 2018) nog € 2,1 miljoen aan subsidie beschikbaar.

Voor het aanpassen van binnenverlichting en het vervangen van glas (inclusief aanpassen kozijn) is de subsidieaanvraag van Avanti Wilskracht gehonoreerd. Binnen afzienbare tijd zullen deze aanpassingen doorgevoerd worden, waardoor in het clubgebouw en in het kleedkamergebouw minder energie verbruikt zal gaan worden.