Bewegen om online te kunnen spelen

14 januari 2019

Sportaal start in 2019 met de pilot Happy Life. Happy Life is een sportieve variant van het immens populaire spel Minecraft voor kinderen van 8- 12 jaar. Want kinderen kunnen in Happy Life alleen bouwen door zelf te bewegen!

 

Happy Life draait om gamification, een concept waarbij spelelementen worden gebruikt om kinderen ergens toe aan te zetten - in dit geval letterlijk tot goed en gezond gedrag. Manon Huinink, projectleider Happy Life Enschede: “Happy Life is een online platform dat kinderen offline in beweging krijgt en houdt. Om te meten hoeveel de kinderen hebben gelopen of gefietst, hebben ze de Happy Life-app nodig die gekoppeld is aan een fit app op hun mobiele telefoon. Die app telt het aantal stappen en fietskilometers waarna ze beloond worden met speciale Happy Coins.”

 

 

Bouwen met Happy Coins

Voor Happy Life is een eigen Minecraft-server Enschede opgezet, waar kinderen worden uitgenodigd om zelf hun eigen woonomgeving na te bouwen. Raquel Martinez, projectmedewerker Happy Life Enschede: “Kinderen bouwen aan een virtuele variant van hun eigen stad. In Enschede is dat van bijvoorbeeld De Grolsch Veste tot IJsbaan Twente tot hun eigen huis of school.” Voor de bouw hebben de kinderen Happy Coins nodig die ze verdienen door in de echte wereld te bewegen. Hoe meer stappen ze zetten, hoe meer ze kunnen bouwen.