Beste praktijkopleider Provincie Overijssel in sector Zorg Welzijn en Sport

28 september 2017

 

Op 22 september werd door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend gemaakt dat Sportaal de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Overijssel in de sector Sport is.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

 

Sportaal leidt sinds 2003 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Erik Kroeze (Stagecoördinator) van Sportaal is blij verrast met de prijs: “Ik ben super blij met deze prijs. Dit is een prijs die we samen hebben verdiend. Niet alleen ik ben er druk mee maar ook mijn collega’s op de werkvloer om de studenten van ROC van Twente opleiding Sport en Recreatie  niveau 2 een zo leerzaam mogelijke tijd te bieden. Door veel aandacht en tijd aan deze studenten te besteden, zien we ook dat we ons eigen nieuwe personeel creëren voor bijvoorbeeld in de zomervakantie.”


Ook dit schooljaar zullen er weer veel studenten van het ROC Sport en Bewegen stage komen lopen bij Sportaal. We hebben veertig eerste en tweedejaars Sport en Recreatie niveau 2. Zes 3ejaars SLS-studenten niveau 4 en zes 3e en 4ejaars LOBOS stagiaires niveau 4. De studenten worden veel ingezet bij de zwembaden en daarnaast bij naschoolse sportactiviteiten van de combinatiefunctionarissen.