Akoestiek Diekmanhal

01 februari 2018

De Diekmanhal voldoet niet aan de akoestische eisen zoals gesteld door de KVLO en NOC*NSF. Dit heeft geleid tot klachten vanuit de docenten en de gebruikers. De akoestiek wordt aangepast zodat sporten en lesgeven weer optimaal en comfortabel is. Deze aanpassingen/werkzaamheden van de akoestiek in de Diekmanhal vindt in twee fases plaats.

Binnenkort, van 26 februari t/m 18 maart, start de 1e fase van deze werkzaamheden. Vanwege de werkzaamheden kan er in deze drie weken overlast plaats vinden in de hal. De werkzaamheden worden per zaaldeel aangepakt, waarbij als eerste het rechterdeel van de hal (voor het restaurant) aangepakt gaat worden. In de 1e fase worden de wanden onder de balustrade bekleed. Afhankelijk van de oppervlakte omvatten de werkzaamheden 2 à 3 dagen per zaaldeel. Het avondgebruik kan gewoon doorgang vinden, de zachte materialen die in de hal blijven staan, worden aan de zijkant veilig opgesteld.

Normaliter worden onderhoudswerkzaamheden zoveel mogelijk in de schoolvakanties uitgevoerd, om de overlast voor gebruikers (o.a. scholen en verenigingen) zoveel mogelijk te beperken. De voorjaarsvakantie wordt optimaal gebruikt, maar is tekort om alle aanpassingen in de 1e fase te realiseren. Er wordt gewerkt volgens een strakke planning, maar het is onvermijdbaar dat er geen overlast zal zijn.

Voor vragen kun je terecht bij meldingen@sportaal.nl.