Aftrap Schoon Belonen bij sportverenigingen

02 november 2017

Voetbal- en korfbalvereniging Rigtersbleek doen mee aan de sportclubcampagne van Schoon Belonen. Samen met de gemeente gaan de verenigingen ervoor zorgen dat hun terrein afvalvrij wordt en blijft! Dit doen ze door het afval in te zamelen in mooie nieuwe afvalbakken en PET-manfles, maar ook met een sportief en leuk evenement.

Afgelopen woensdag, 1 november, stond in het teken van zwerfafval en recyclen. Al spelend kregen de kinderen uitleg over de soorten zwerfaval en hun gevolgen voor het milieu. Met het verzamelen van zoveel mogelijk zwerfafval en verschillende soorten zwerfafval werden punten verdiend waarmee mooie prijzen gewonnen konden worden! 

Wouter du Gardijn, interim jeugdvoorzitter van voetbalvereniging Rigtersbleek: “Wij vinden het een prachtige pilot van de gemeente Enschede en werken hier met veel plezier aan mee. Allebei de verenigingen zijn trots op het sportpark. Het is vanzelfsprekend dat we het ook belangrijk vinden dat het sportpark er verzorgd en netjes blijft uitzien en hoe mooi is het als de leden hier zelf, op spelenderwijs, een bijdrage aan kunnen leveren! ”

Gemeente Enschede is aangesloten bij de pilot Schoon Belonen. Alle deelnemers aan dit pilotproject zorgen ervoor dat de openbare ruimte zwerfafvalvrij wordt én blijft, en grondstoffen goed gerecycled worden. Naast De Bleek hebben ook andere sportverenigingen zoals Sportclub Enschede, PV L’Equipe, EHV, DOS WK, Avanti Wilskracht, JBV Enschede, PW Golf, E.F.C. P.W.1885 en Tennisvereniging Het Wooldrik interesses in deze campagne.