Zwemles


Bij Sportaal staat veiligheid en plezier voorop tijdens de zwemlessen. We zorgen ervoor dat je kind het vertrouwen krijgt dat nodig is om goed te leren zwemmen. Onder begeleiding van gediplomeerde zwemonderwijzers leert je kind alle vaardigheden die nodig zijn voor de complete zwemopleiding. Daar heeft je kind niet alleen nu plezier van, maar ook in de toekomst! Sportaal is de grootste aanbieder van zwemlessen in Enschede, jaarlijks halen circa 1500 kinderen een zwemdiploma bij ons. Wij maken gebruik van het leerlingvolgsysteem Zwemscore, hierdoor kun je zelf de voortgang van je kind bijhouden. Daarnaast zijn wij erkend als Opleidings- en Exameninstituut Nationale Zwemdiploma’s door het Nationaal Platform Zwembaden. Tot slot werken wij volgens de gedragscode zwembranche.

 

Bekijk de informatie leaflet die bij de eerste zwemles wordt uitgedeeld met informatie over de duur van het zwemlestraject, diplomazwemmen en meer. We bieden verschillende varianten van zwemles aan:

 

Zwem-ABC

De wekelijkse lessen duren 45 minuten en de groepen bestaan uit gemiddeld 10 kinderen. Tijdens schoolvakanties en feestdagen zijn er geen zwemlessen. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om deze zwemles te volgen.

 

Zwem-ABC Plus

De lessen duren 45 minuten en de groepen bestaan uit gemiddeld 6 kinderen. Tijdens schoolvakanties en feestdagen zijn er geen zwemlessen. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om deze zwemles te volgen.

 

Easy Swim Pakket

Bij Sportaal bieden we het Easy Swim Pakket aan voor kinderen vanaf 5 jaar. De lessen duren 2 uur per week en er wordt ook in de kleine vakanties zwemles gegeven. Hierdoor haalt je kind gemiddeld in 6 maanden het A diploma en in circa 10 maanden het complete Zwem-ABC, op basis van het landelijk gemiddelde. Tijdens de les is er een korte pauze waarin we zorgen voor een tussendoortje en iets te drinken. Bij de Easy Swim lesmethode dragen kinderen tot het A-diploma een comfortabel drijfpakje. Hierdoor wordt sneller een beter water gevoel ontwikkeld, de basis voor het aanleren van zwemslagen. Er wordt lesgegeven in groepen van gemiddeld 10 kinderen.

 

Turbozwemmen

Turbozwemmen vindt plaats in de voorjaars-, mei-, herfst- en kerstvakantie en is een aanvulling op bovengenoemde varianten. Je kind krijgt per dag 3 uur zwemles in een kleine groep van maximaal 7 leerlingen, dit betekent dus veel oefenen en meer persoonlijke aandacht. Er wordt extra aandacht besteed aan de onderdelen die je kind nog onvoldoende beheerst. Voor meer informatie en aanmelden ga naar de gewenste cursus in de activiteitenkalender.

 • Dag
  ActiviteitTijd
 • maandag
  Zwem-ABC14:45 - 17:45
 • dinsdag
  Zwem-ABC15:30 - 17:00
 • woensdag
  Zwem-ABC13:00 - 17:45
 • donderdag
  Zwem-ABC14:45 - 16:15
 • vrijdag
  Zwem-ABC14:45 - 18:00
 • zaterdag
  Zwem-ABC10:15 - 14:15
 • zondag
  Easy Swim Pakket10:00 - 12:00

 • Dag
  ActiviteitTijd
 • maandag
  Zwem-ABC15:30 - 17:45
 • dinsdag
  Zwem-ABC Plus15:30 - 16:15
 • woensdag
  Zwem-ABC14:30 - 16:15
 • donderdag
  Zwem-ABC15:30 - 17:45
 • zaterdag
  Zwem-ABC12:30 - 14:00
  Easy Swim Pakket14:15 - 16:15

 • Dag
  ActiviteitTijd
 • dinsdag
  Zwem-ABC14:45 - 17:45
 • woensdag
  Zwem-ABC14:45 - 17:45
 • vrijdag
  Zwem-ABC14:45 - 17:45
 • zondag
  Zwem-ABC11:15 - 12:00

De lessen gaan niet door tijdens schoolvakanties en feestdagen, zie overzicht. Voor het Easy Swim Pakket geldt dat de lessen wel doorgaan in de kleine schoolvakanties, maar niet in de zomervakantie.

 

 

Tarieven

Zwem-ABC kost € 34,80 per maand en Zwem-ABC Plus € 55 per maand (incl. inschrijfgeld en diplomazwemmen) en dit bedrag betaal je 11x per jaar (in de zomer betaal je 1 maand niet). De betaling is vooraf en de abonnementen zijn aansluitend, het is helaas niet mogelijk om lessen in te halen bij afwezigheid. Kijk voor de kosten van Zwem-ABC Turbo en het  Easy Swim Pakket bij de tarieven.

 

Gedurende de periode dat je kind zwemles volgt kan hij/zij gratis zwemmen bij onze zwembaden op vertoon van een geldige leskaart (samen met een betalende bezoeker). Daardoor kun je dus voordelig oefenen, bijvoorbeeld tijdens het oefenuurtje op zondag, zie openingstijden.

Inschrijfformulier zwemles

dd-mm-yyyy

Wat is er te doen?

Speeleiland

26 augustus t/m 1 september

Aquadrome

In de laatste week van de zomervakantie ligt er bij Aquadrome een leuke attractie in het w...

Meer informatie

EK Bommetje

2 september

Aquadrome

Maak jij het mooiste en grootste bommetje van Enschede? Doe mee aan het Enschedees Kampioe...

Meer informatie

Sportverkiezing

15 september

Pathmoshal

De Enschedese top- en breedtesport wordt tijdens deze feestelijke avond in het zonnetje ge...

Meer informatie

Schoolkorfbal

27 september t/m 11 oktober

Diverse locaties

Vanaf woensdag 27 september wordt het schoolkorfbaltoernooi georganiseerd voor groep 4 t/m...

Meer informatie