Zwemles


Sportaal geeft zwemles volgens het Zwem-ABC principe. Als eerste aanbieder in Enschede heeft Sportaal deze licentie Zwem-ABC behaald. Jaarlijks worden we onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

 

Hierdoor is gegarandeerd dat je kind bij Sportaal zwemles krijgt van gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers die werken volgens de gedragscode zwembranche en in het bezit zijn van een VOG. Bij Sportaal staat veiligheid en plezier voorop tijdens de zwemlessen. We zorgen ervoor dat je kind het vertrouwen krijgt dat nodig is om goed te leren zwemmen. 

 

Daarnaast hanteren wij een helder beschreven zwemwerkplan en kun je via Zwemscore op de hoogte blijven van de vorderingen van je kind. Bovendien ontvangt je kind de Nationale Zwemdiploma'’s van het Zwem-ABC. Deze diploma'’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen. Daar heeft je kind niet alleen nu plezier van, maar ook in de toekomst! Bekijk hier de diploma eisen.

 

Bekijk de informatie leaflet die bij de eerste zwemles wordt uitgedeeld met informatie over de duur van het zwemlestraject, diplomazwemmen en meer. We bieden verschillende varianten van zwemles aan:

 

Zwem-ABC

De wekelijkse lessen duren 45 minuten en de groepen bestaan uit gemiddeld 10 kinderen. Tijdens schoolvakanties en feestdagen zijn er geen zwemlessen. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om deze zwemles te volgen.

 

Zwem-ABC Plus

De lessen duren 45 minuten en de groepen bestaan uit gemiddeld 6 kinderen. Hierdoor krijgt je kind meer aandacht tijdens de les. Tijdens schoolvakanties en feestdagen zijn er geen zwemlessen. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om deze zwemles te volgen.

 

Easy Swim Pakket

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen ook aan het Easy Swim Pakket meedoen. De lessen duren 2 uur per week en er wordt ook in de kleine vakanties zwemles gegeven. Hierdoor haalt je kind gemiddeld in 6 maanden het A diploma en in circa 10 maanden het complete Zwem-ABC, op basis van het landelijk gemiddelde. Tijdens de les is er een korte pauze waarin we zorgen voor een tussendoortje en iets te drinken. Bij de Easy Swim lesmethode dragen kinderen tot het A-diploma een comfortabel drijfpakje. Hierdoor wordt sneller een beter water gevoel ontwikkeld, de basis voor het aanleren van zwemslagen. Er wordt lesgegeven in groepen van gemiddeld 10 kinderen.

 

Turbozwemmen

Turbozwemmen vindt plaats in de voorjaars-, mei-, herfst- en kerstvakantie en is een aanvulling op bovengenoemde varianten. Je kind krijgt per dag 3 uur zwemles in een kleine groep van maximaal 7 leerlingen, dit betekent dus veel oefenen en meer persoonlijke aandacht. Er wordt extra aandacht besteed aan de onderdelen die je kind nog onvoldoende beheerst. Voor meer informatie en aanmelden ga naar de gewenste cursus in de activiteitenkalender.

 • Dag
  ActiviteitTijd
 • maandag
  Zwem-ABC14:45 - 17:45
 • dinsdag
  Zwem-ABC15:30 - 17:00
 • woensdag
  Zwem-ABC13:00 - 17:45
 • donderdag
  Zwem-ABC14:45 - 16:15
 • vrijdag
  Zwem-ABC14:45 - 18:00
 • zaterdag
  Zwem-ABC11:00 - 15:00
 • zondag
  Easy Swim Pakket10:00 - 12:00

 • Dag
  ActiviteitTijd
 • maandag
  Zwem-ABC15:30 - 17:45
 • dinsdag
  Zwem-ABC Plus15:30 - 16:15
 • woensdag
  Zwem-ABC14:30 - 16:15
 • donderdag
  Zwem-ABC15:30 - 17:45
 • zaterdag
  Zwem-ABC12:30 - 14:00
  Easy Swim Pakket14:15 - 16:15

De lessen gaan niet door tijdens schoolvakanties en feestdagen, zie overzicht. Voor het Easy Swim Pakket geldt dat de lessen wel doorgaan in de kleine schoolvakanties, maar niet in de zomervakantie.

 

 

Tarieven

Zwem-ABC kost €€ 35,20 per maand (incl. inschrijfgeld en diplomazwemmen) en dit bedrag betaal je 11x per jaar (in de zomer betaal je 1 maand niet). De betaling is vooraf en de abonnementen zijn aansluitend, het is helaas niet mogelijk om lessen in te halen bij afwezigheid. Kijk overige prijzen bij de tarieven.

 

Gedurende de periode dat je kind zwemles volgt kan hij/zij gratis zwemmen bij onze zwembaden op vertoon van een geldige leskaart (samen met een betalende bezoeker). Daardoor kun je dus voordelig oefenen, bijvoorbeeld tijdens het oefenuurtje op zondag, zie openingstijden.

Inschrijfformulier zwemles

dd-mm-yyyy

Wat is er te doen?

Turbozwemmen

24 februari

Bij Zwem-ABC turbo krijgt je kind per dag 3 uur zwemles in een kleine groep van maximaal 7...

Meer informatie

Schaats4daagse

26 februari t/m 1 maart

IJsbaan Twente

In de voorjaarsvakantie wordt de 1e Enschedese Schaats4daagse georganiseerd, een leuk even...

Meer informatie