Schoolactiviteiten ondersteuning

Zwemvangnet
Zit je in groep 8 en heb je nog geen zwemdiploma? Dan kun je dit alsnog halen. Hieronder staat informatie voor je ouders.

Elk kind moet het zwemdiploma kunnen halen. Als het gezin hier geen geld voor heeft, is er in Enschede het zwemvangnet. Hierdoor kunnen kinderen uit groep 8 die nog geen zwemdiploma hebben, in aanmerking komen voor gratis zwemlessen via Enschedese Zwembaden.

De gemeente Enschede subsidieert de Enschedese Zwembaden. Zo kunnen zij zwemlessen voor het A-diploma aanbieden aan kinderen uit groep 8 zonder diploma. Als ouders regel je zelf het vervoer van en naar het zwembad.

Via de basisschool van jouw kind kun je jouw kind aanmelden voor het zwemvangnet.


Stichting Leergeld
Kinderen die in een armoede situatie leven en in een sociaal isolement dreigen te komen omdat zij vanwege onvoldoende (financiële) middelen niet in staat zijn deel te nemen aan activiteiten die voor hun vorming van groot belang zijn, kunnen terecht bij Stichting Leergeld. Via deze stichting kunnen kinderen toch mee op schoolreisje, zwemles krijgen, sportkleding aanschaffen voor de schoolgymles of lid zijn van een sportvereniging. Wel is het van belang dat ouders op tijd hun aanvraag indienen bij Stichting Leergeld voor bijv. de contributie van een sportvereniging.

Meer informatie over stichting Leergeld vind je hier