Invulling talenturen Stedelijke Mavo

28 februari 2018

Concordia, een culturele instelling in het centrum van Enschede, heeft een intensieve samenwerking met De Stedelijke Mavo, een middelbare school in Enschede voor vmbo. In het kader hiervan zijn ze op zoek naar nieuwe activiteiten op het gebied van kunst & cultuur, wetenschap & technologie, sport, en naar maatschappelijke activiteiten.

Elke donderdagmiddag zijn er de Talenturen op De Stedelijke Mavo waarin de leerlingen kennismaken met verschillende Enschedese activiteiten en instellingen en onderzoeken of zij een talent hiervoor hebben of kunnen ontwikkelen. Het gaat om leerlingen uit de 1e en 2e klas VMBO-T. Zij kiezen voor een periode (5-7 weken) een activiteit en volgen deze elke donderdagmiddag in die periode. De activiteit dient ongeveer 1,5 uur te duren en in de vorm van een lessenreeks opgezet te zijn. Als sportaanbieder kun je zelf aangeven of je wilt dat leerlingen naar jouw accommodatie moeten komen of dat jij naar school komt en je kiest zelf hoeveel leerlingen je kunt laten deelnemen. Een groep leerlingen wordt altijd begeleid door een docent van De Stedelijke Mavo.

Er zijn veel mogelijkheden voor deze leerlingen bij een sportaanbieder. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en meer willen weten of misschien heb je al een idee, dan kun je contact opnemen met Emma Bouman via e.bouman@concordia.nl of 053-430 09 99, doorkiesnummer 401.