AH Sportactie

06 juli 2017

De veertiende editie van de Nationale Sportweek vindt plaats van 9 t/m 17 september. In deze week zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF en heeft als doel sporten en bewegen te promoten. Het valt samen met de Europese Week van de Sport. Onder het mom van “#BeActive” wordt iedereen in Europa enthousiast gemaakt om meer te bewegen. Meer informatie vind je op www.nationalesportweek.nl.  

Met de AH Sportactie kunnen klanten bij alle 900 AH winkels in Nederland punten sparen, waarmee ze gratis bij een sportclub in de buurt kunnen ontdekken welke sport bij hen past. Tussen 4 en 24 september kunnen klanten van Albert Heijn punten sparen. Tot en met 3 december kan met de gespaarde punten worden gereserveerd bij deelnemende sportclubs. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Via de actiepagina www.ahsportactie.nl kunnen deelnemers aan de AH Sportactie zich aanmelden en zoeken naar sportactiviteiten dicht in hun buurt.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor sportclubs?
Iedere sportclub met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. Sporters worden gestimuleerd minimaal drie keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud hoe leuker natuurlijk!

 

Voor jou als sportclub is het makkelijk gemaakt: zowel de AH Sportactie als de Nationale Sportweek werken via hetzelfde online zoek & boek systeem. Je hoeft maar één keer gegevens in te vullen, waarna straks jouw sportclub zichtbaar is op zowel de AH Sportactie website als op de Nationale Sportweek website. Zo kunnen mensen jouw sportclub eenvoudig vinden en heb jij per sportactiviteit inzichtelijk wie er bij jou komt sporten.

 

Hoe doe je als sportclub mee?
1. Meld zo snel mogelijk je sportclub aan op www.clubprofiel.nl. Je clubprofiel wordt daardoor zichtbaar op www.sport.nl. Vanaf september is je clubprofiel op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien. Houd bij aanmelding het KvK nummer van je sportclub bij de hand.

2. Vanaf nu kun je via je clubprofiel je sportactiviteiten aanmelden voor de AH Sportactie en/of de Nationale Sportweek, doe dit bij voorkeur vóór de zomervakantie, maar tijdens en daarna kan natuurlijk ook nog. Vanaf begin september zijn je activiteiten ook op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien.