Sportverkiezing

Sportaal organiseert de Sportverkiezing Enschede 2016-2017 op vrijdag 15 september. Tijdens deze feestelijke avond wordt de Enschedese top- en breedtesport in het zonnetje gezet en worden de winnaars bekend gemaakt. Stem voor 12 september onderaan deze pagina op jouw favoriet! Alle publieksstemmen tellen mee voor 50%, de andere 50% wordt bepaald door de vakjury.

 

Sportfoto Enschede
Nieuw dit jaar is de Sportfoto Enschede. In deze fotowedstrijd strijden deelnemers voor de titel ‘Sportfoto van het jaar’. Ook hier tellen de publieksstemmen (likes) mee voor 50%, de andere 50% wordt bepaald door de fotovakjury.

 

Genomineerden

 

Sportman

Murat Aygün (Kickboksen)
Murat komt uit voor Team Aerts uit Enschede en won afgelopen jaar diverse titels in het kickboksen waaronder de wereldtitels Heat Heavyweight MixFight HeavyWeight en de titel bij de bond I.S.K.A. Tot slot won hij de World Fighting League Heavyweight in Almere.

 

Daniel Perez (Boccia)
Daniel won zilver bij het onderdeel Boccia (BC1-klasse) tijdens de Paralymische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro. De Enschedeër schreef hiermee historie door Nederland de eerste paralympische bocciamedaille te bezorgen.

 

Johan Reekers (Handbiken)
Johan werd vijfde bij het onderdeel wegwedstrijd handbiken tijdens zijn negende Paralymische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro. Daarnaast eindigde hij op de negende plaats op het onderdeel tijdrit tijdens diezelfde spelen. Johan doet begin september mee aan het WK in Zuid-Afrika.


Sportvrouw

Lotte Krijnsen (Paradressuur)
Lotte maakt deel uit van het Nederlands team en boekte hiermee twee zeges tijdens de CPEDI 3* en de landenwedstrijd. Daarnaast behaalde ze o.a. een 3e plaats bij een internationale wedstrijd in Quatar. Als beloning voor haar goede seizoen mag ze deelnemen aan het EK. 

Jorien ter Mors (Schaatsen)
Jorien werd 2e op het EK sprint, 3e op WK sprint en behaalde ook een 3e plaats op de 1000 meter van de WK Afstanden. Daarnaast werd ze Nederlands Kampioen op de 500 en 1000 meter en won ze met shorttrack twee zilver wereldbeker medailles met de aflossingsploeg.

 

Sophie de Boer (Veldrijden)
Sophie behoort al jaren tot de nationale top en won in 2017 voor de eerste keer in haar leven de wereldbeker (eindklassement) bij het veldrijden. Daarnaast won ze nog diverse andere crossen en werd ze derde op het NK.

 

Sporttalent

Gulben Kuzhan (Taekwondo)
Gulben is 16 jaar en werd onlangs Nederlands Kampioen bij de junioren. Ook won ze al een internationaal toernooi in België en behaalde ze een 3e plaats in een ander internationaal toernooi. Door deze mooie resultaten is ze opgenomen in de nationale selectie.

 

Renee van Harselaar (Judo)
Renee is 17 jaar en heeft  vele podiumplaatsen behaald op internationale wedstrijden in de klasse tot 70 kg bij de junioren. Ze won het International Antwerpen Open U18, werd 3e op het NK en is geselecteerd voor de Jeugd Olympische Spelen en het WK onder 18.

 

Sven Peters (Paardensport, springen)
Sven is 18 jaar en deze springruiter werd dit jaar 1e bij het NK junioren en won de KNHS-Luzac jeugdcompetitie. Met het Nederlands Junioren Team won hij onlangs een zilveren plak bij de Nations Cup in Frankrijk.

 

Sportploeg 

Rigtersbleek Vrouwen 1 (Voetbal)
De voetbalsters van Rigtersbleek zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar kampioen geworden, waardoor zij promoveren naar de Hoofdklasse. Het kampioenschap kreeg extra glans omdat er gedurende het seizoen meer dan 100 keer werd gescoord.

 

DOS WK 1 (Korfbal)
Het 1e team van DOS-WK is afgelopen seizoen voor het tweede achtereenvolgende jaar kampioen geworden in de veldcompetitie. Ook in de zaal werd het kampioenschap behaald, waardoor het team zowel op het veld als in de zaal promoveert naar de 2e klasse.

 

Judosport Oost -15 (Judo)
Het onder 15 team werd dit jaar 3e op het Nederlands Kampioenschap in Nijmegen en behaalde hiermee een uitzonderlijke prestatie. Dit laat goed zien dat de jeugdopleiding bij Judosport Oost al jaren in de lift zit.

                       

Auke Vleer Waarderingsprijs 

AC Tion
De atletiekvereniging AC Tion heeft een rookverbod ingesteld op de gehele accommodatie en bovendien is de kantine een Gezonde Sportkantine. AC Tion vervult hiermee een voorbeeldfunctie voor overige sportverenigingen in Enschede.

 

D.A.V. Kronos
Deze actieve studenten atletiekvereniging heeft dit jaar het grootste Nederlands Studenten Kampioenschap georganiseerd met het NSK-Baan en door een samenwerking met de FBK-games stonden studenten in het voorprogramma. Daarnaast organiseerden zij talrijke atletiekevenementen wat zorgde voor een ledenaanwas van meer dan 100%.

 

Ivan Aloise
Deze jongerenwerker van Alifa heeft de FC Twente Cup aangegrepen om twee groepen jongeren uit Glanerbrug en Velve-Lindenhof dichter bij elkaar te brengen. De jongeren konden eerst totaal niet met elkaar overweg, maar door zijn inzet is dat nu heel anders en is er verdraagzaamheid en verbroedering ontstaan.

 Stemformulier Sportverkiezing