NK Watervoetbal

Wanneer: 27 oktober
Locatie: Aquadrome
Adres: J.J. van Deinselaan 2
Tijd: 13:30 - 18:00 uur

Sportaal organiseert op vrijdag 27 oktober tussen 13:30 en 18:00 uur een voorronde van het NK Watervoetbal.

Dit toernooi vindt plaats in het sportbad van het Aquadrome. Het toernooi is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar en de winnaars van het toernooi gaan naar de finales op vrijdag 29 december in Arnhem. Bij de finales worden geboortedata gecheckt. We spelen 4 tegen 4 en een team mag uit maximaal 6 spelers bestaan. Elk team is verplicht een begeleider (18+) mee te nemen. Deelname aan het toernooi kost  €15,- per team (dit dient uiterlijk 25 oktober betaald te zijn aan de kassa van Aquadrome). Teams kunnen tussen de wedstrijden zwemmen in het recreatiebad. We hebben plek voor maximaal 10 teams. Teams die mee willen doen kunnen zich via het formulier op deze pagina aanmelden. 

Wat is watervoetbal?
Watervoetbal is een voetbalwedstrijd waarbij in een zwembad met beweegbare bodem een klein laagje water van 15 cm staat. Het speelveld is ongeveer 15 bij 11 meter en daarin staan twee waterpolodoeltjes. Wedstrijden duren slechts 8 minuten met teams van 4 personen zonder keeper. De doeltjes zijn 90 centimeter hoog en 2,05 meter breed en de bal is zo’n 45 cm in doorsnede. De techniek is heel anders dan bij gewoon voetbal en levert vaak verrassende winnaars op! Houd er dus wel rekening mee dat je meer kracht moet gebruiken om de bal te schoppen vanwege het water.

Ervaren veld- of zaalvoetballers hebben bij watervoetbal veel minder voordeel ten opzichte van onervaren spelers. Iedereen kan hier dus aan deelnemen. Het team wat de meeste doelpunten maakt, wint de wedstrijd.Wat is er te doen?

Kerst2Daagse

28 december t/m 29 december

Performance Factory

Kom in de Kerstvakantie sporten en spelen in de Performance Factory met heel veel leuke ac...

Meer informatie

Turbozwemmen

3 januari

Aquadrome

Bij Zwem-ABC turbo krijgt je kind per dag 3 uur zwemles in een kleine groep van maximaal 7...

Meer informatie